Schrijfcoach

Als professional moet je ook zakelijke teksten kunnen opleveren. Een tekst die jij ‘echt’ moet schrijven (je kiest zelf welke) is het startpunt van het coachingstraject. Daarnaast bespreken we ook andere teksten die je moet of wilt schijven of andere schrijftaken waar je mee bezig bent. Het doel is dat je jezelf ontwikkelt als schrijver en tevreden bent met je geschreven teksten.


Direct aanmelden


Cursus beter schrijven​


Groepscoaching schrijven


Individueel consult

Het gehele aanbod
schrijfcoaching.

Veel mensen die in schrijfcoaching geïnteresseerd zijn, voelen soms wat schroom om eraan te beginnen. Het lijkt misschien op schrijfles, terug naar de schoolbanken. (Niet voor iedereen was dat een topervaring.)
Je gaat inderdaad weer terug naar school; maar dit keer met een begripvolle docent 😉 en een methode die effectief blijkt te zijn. Dus je leert echt een betere schrijver te worden!

Blogpost

Je schrijft een blog en bent daar al best tevreden over, maar je wilt toch eens met een expert nagaan of het beter kan en hoe je dat kunt bereiken. Tijdens de schrijfcoaching onderzoeken we je schrijfdoel (wat wil je bereiken met het blog?), je lezerspubliek (wie leest je blog?) en welke onderdelen zijn voor verbetering vatbaar. Na afloop ben je een betere schrijver geworden, die betere blogs kan posten!

Webpagina

Misschien ben je zzp’er en wil je zelf de teksten voor je website aanleveren. Of moet je voor je werk teksten schrijven voor internet of het intranet. Tijdens de schrijfcoaching neem ik je mee in ’schrijven voor internet’. Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe kun je jouw stijl ook tot uitdrukking brengen in je teksten? Daar werken we aan en aan het einde van het traject heb jij teksten die kant-en-klaar zijn voor gebruik op internet!

Notitie

Voorstel, beleidsplan, notitie… dit zijn voorbeelden van teksten die intern in een organisatie veel worden gebruikt. Wat zet je er wel in en wat niet? Hoe weet je of het te bondig wordt, te serieus of juist te uitgebreid. Het startpunt is een notitie die jij echt moet schrijven of hebt geschreven en aan de hand daarvan gaan we na wat er goed aan is, wat anders kan en wat vooral beter moet. Na de schrijfcoaching kun je betere interne teksten schrijven en heb je er ook meer lol in om dat te doen!

Verslag

Na een verandertraject, een reorganisatie of een evaluatie is het vaak de bedoeling dat er een verslag komt. Maar waar moet dat aan voldoen? En hoe voorkom je dat het een klus wordt die je eindeloos voor je uit schuift? Je leert bij de schrijfcoaching wat sterke schrijfstrategieën zijn en hoe je het goed kunt aanpakken. Na afloop kun je betere verslagen schrijven en heb je meer grip op je schrijfproces!

Vervolgplan

Ben je bezig met het schrijven van een vervolgplan, maar loop je vast? Tijdens de schrijfcoaching kan ik je verder helpen. We onderzoeken waardoor je vastloopt. Sommige schrijvers denken dat het gelijk in een keer goed moet. Maar het is juist goed om te schuiven met zinnen en te herformuleren. Stapsgewijs werken we toe naar een betere tekst, zodat je zelf weer de regie krijgt over het vervolgplan dat je uitwerkt!

Om te beginnen: je gaat (weer) plezier krijgen in schrijven!
Je gaat leren om teksten te maken die hun doel bereiken.
Je ontdekt welke schrijfstijl echt past bij jou.

Je leert om precies onder woorden te brengen wat jij wilt zeggen.

En je ontdekt hoe je door de ogen van de lezer kunt kijken of dat gelukt is.

Wat kan je verwachten?


Direct aanmelden

Cursus beter schrijven

Programma

De cursus vindt plaatst gedurende 2 dagen en wat je leert is zeer praktisch en direct toepasbaar.

Het doel is dat je jezelf ontwikkelt als schrijver en tevreden hebt over teksten die je oplevert. Je schrijven moet uitmonden in een tekst die past bij jou en de opdracht die je hebt gekregen (of: de schrijftaak). In de tekst moet echt tot uitdrukking komen wat jij onder woorden wilt brengen. Daar gaat het om tijdens de cursus.

Gratis intake waarin we telefonisch bespreken waar je mee bezig bent, wat voor tekst, en waar je tegenaan loopt, of denkt dat het probleem is. Ook stuur je een voorbeeld in van een tekst die je hebt geschreven.

Aan de hand van (korte) schrijfoefeningen, feedbackrondes, teksten die je (recent) hebt geschreven of aan het schrijven bent, krijgt het programma invulling.

De volgende onderwerpen staan centraal:​

Deelnemers
De groep bestaat uit maximaal 6 personen (online), of maximaal 10 personen (op locatie).
Bijeenkomsten

Twee dagen van 9.30 tot 16.30 uur
(doorlooptijd is 3 weken)
Volgende cursus: data op aanvraag

Locatie
Vooralsnog plannen we dit via Zoom, Teams of Skype. Zodra het weer kan, stel ik een geschikte locatie voor.
Studiebelasting
De studiebelasting is totaal 14 contacturen en 6 uur voorbereiding en huiswerk/schrijfwerk
Kosten
Dit traject wordt vrij van btw aangeboden. Prijs: op aanvraag

Groepscoaching schrijven

Programma

Je maakt een voorbereidende oefening die je met een (recent)geschreven tekst instuurt Daarna volgen drie sessie over steeds een ander schrijfonderwerp. Tussendoor werk je thuis aan je tekst. Na de laatste sessie mail je de eindversie van je tekst voor mijn individuele feedback.

Aan de hand van (korte) schrijfoefeningen, feedbackrondes, teksten die je (recent) hebt geschreven of aan het schrijven bent, krijgt het programma invulling.

De volgende onderwerpen staan centraal:​

Deelnemers

De groep bestaat uit maximaal 6 personen, dus er is veel ruimte voor persoonlijke feedback.

Bijeenkomsten

Er zijn drie bijeenkomsten van 17.30 tot 20.30
(doorlooptijd is 6 weken)
Volgende groepscoaching: data op aanvraag

Locatie

Online of op locatie in Amsterdam

Studiebelasting

De studiebelasting is totaal 9 contacturen en 9 uur voorbereiding en huiswerk/schrijfwerk

Kosten

Dit traject wordt vrij van btw aangeboden. Prijs: op aanvraag

Individueel consult – tekstgesprek

Programma

Gratis intake waarin we telefonisch bespreken waar je mee bezig bent, wat voor tekst, en waar je tegenaan loopt, of denkt dat het probleem is.

Op basis daarvan bepalen we het onderwerp van het consult. Het consult bestaat uit het voeren van een ‘tekstgesprek’. Aan de hand van jouw tekst of vraag gaan we gericht aan de slag.

Deelnemers
Individueel
Bijeenkomsten
Een consult duurt 1 uur, bijeenkomst op afspraak
Locatie
Online via Zoom, Teams of Skype. We overleggen wat het beste uitkomt.
Studiebelasting1 contactuur en 1 uur voorbereiding en huiswerk/schrijfwerk
Kosten

Dit traject wordt vrij van btw aangeboden. Prijs: op aanvraag